Reseptit

Omena-kookospannacotta

Omena-pannacotta saa kotimaisista omenista mukavaa hapokkuutta, joka toimii kermaisen jälkiruoan kanssa. Kookos viimeistelee makumaailman.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-pannacotta

  • 2 liivatelehteä
  • kylmää vettä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl sokeria

päälle:

  • 4 omenaa
  • 1 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 kanelitanko
  • ½ dl hyytelösokeria
  • tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Omena-pannacotta valmistuu näin.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan.

Pane kookosmaito kattilaan. Lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna seos kiehuvaksi, ota kattila levyltä pois ja anna seoksen hautua muutama minuutti. Raaputa vaniljatangon siemenet kookosmaidon joukkoon ja poista kuoret.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumaan kookosmaitoseokseen. Jaa seos laseihin tai jälkiruokamaljoihin. Pane jääkaappiin hyytymään.

Kuori ja halkaise omenat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja kuutioi omenanpuolikkaat. Kuumenna vesi, sitruunamehu ja kanelitanko kiehuvaksi. Lisää omenakuutiot ja hauduta hetki. Ota omenakuutiot reikäkauhalla kookoshyytelön päälle.

Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta seos. Valele hyytelöliemi omenakuutioiden päälle.

Anna jälkiruoan jäähtyä jääkaapissa. Koristele omena-pannacotta tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Katso myös Kotiliesi.fi: Omena-puolukkaherkku

X