Reseptit

Omenahilloke

18.6.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Omenahilloke syntyy syksyn omenasadosta. Hilloke on loistava lisä esimerkiksi ohukaisten päälle tai vaikkapa erilaisiin leivonnaisiin.

Ainekset

1 kg happoisia omenoita
1 dl vettä
1-2 dl sokeria omenien happoisuuden mukaan
1 kanelitanko

Valmistusohje

Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenanpuolikkaat kuutioiksi. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää omenakuutiot ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes omenat alkavat hajota. Poista kanelitanko ja anna hillokkeen jäähtyä.

Voit tarjota hilloketta ohukaisten kanssa tai käyttää sitä erilaisissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme