Reseptit

Kaneliomenat ja kookosohukaiset

Tarjoa omenalohkot ohukaisten ja jäätelön tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

KANELIOMENAT:

  • 1 kg omenia
  • tilkka öljyä ja nokare voita
  • 3 rkl siirappia
  • 1 rkl kanelia

KOOKOSOHUKAISET:

  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus vaniljasokeria

paistamiseen:

  • öljyä, margariinia tai voita

Valmistusohje

Huuhdo ja halkaise omenat. Poista niistä kanta ja siemenkota. Lohko omenanpuolikkaat.

Kuumenna rasva pannussa, lisää omenalohkot ja kuumenna niitä hetki, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää siirappi ja mausta lohkot kanelilla.

Sekoita keskenään kaikki taikinan aineet. Anna taikinan turvota jonkin aikaa. Paista taikinasta pieniä tai suuria ohukaisia.

X