Reseptit

Papu-perunasalaatti

Grillijuhlien lihaisan pääruoan ohelle soveltuu mainiosti papu-perunsalaatti.
Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g uusia perunoita
  • paprikaa
  • vartta kevätsipulia
  • persiljaa hienonnettuna
  • (240 g) prk kidneypapuja
  • erilaisia salaatinlehtiä

Kastike

  • punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä.

2. Leikkaa perunat siivuiksi, uuden sadon perunoista ei tarvitse poistaa kuoria. Pilko paprika ja silppua kevätsipulit. Valuta ja huuhdo kidneypavut.

3. Valmista kastike. Poista chilistä siemenet ja leikkaa hyvin pieniksi paloiksi. Yhdistä kastikkeen ainekset.

4. Sekoita kulhossa keskenään perunaviipaleet, paprika, kevätsipuli, pavut ja persilja. Kaada sekaan kastike ja sekoita hyvin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli viileässä.

5. Revi tarjoilulautaselle erilaisia salaatinlehtiä kauniiksi alustaksi perunasalaatille. Kaada peruna-papusalaatti salaattipedille ja tarjoile pääruokana tai grilliruuan lisäkkeenä.

X