4.4.2012

Papu-perunasalaatti

Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

700 g uusia perunoita
paprikaa
vartta kevätsipulia
persiljaa hienonnettuna
(240 g) prk kidneypapuja
erilaisia salaatinlehtiä

Kastike

punainen chili
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rkl viinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä.

2. Leikkaa perunat siivuiksi, uuden sadon perunoista ei tarvitse poistaa kuoria. Pilko paprika ja silppua kevätsipulit. Valuta ja huuhdo kidneypavut.

3. Valmista kastike. Poista chilistä siemenet ja leikkaa hyvin pieniksi paloiksi. Yhdistä kastikkeen ainekset.

4. Sekoita kulhossa keskenään perunaviipaleet, paprika, kevätsipuli, pavut ja persilja. Kaada sekaan kastike ja sekoita hyvin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli viileässä.

5. Revi tarjoilulautaselle erilaisia salaatinlehtiä kauniiksi alustaksi perunasalaatille. Kaada peruna-papusalaatti salaattipedille ja tarjoile pääruokana tai grilliruuan lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi