Reseptit 4.5.2012

Pitaleipä kananmunatäytteellä

Teksti: Senja Jääskeläinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Ainekset

1 grahampitaleipä (valmis tai itseleivottu)

Itseleivotut pitaleivät (6 kpl):

2.5 dl haaleaa vettä
1/2 palaa hiivaa
1.5 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
n. 3,5 dl kaurahiutaleita
n. 3,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja (esim. Myllärin)

täyte:

1/2 rkl pestoa
1 kananmuna
2-3 kirsikkatomaattia
muutama oksa rucolaa

Valmistusohje

  1. Jos valmistat pitaleivät itse, sekoita hiiva, suola, hunaja ja öljy haaleaan veteen. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä vähintään tunnin ajan. Pane sillä välin leivinpelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
  2. Jaa kohonnut taikina kuuteen yhtä suureen palaan. Kauli ohuiksi leipäsiksi ja nosta leivät kuuman pellin päälle. Paista leipiä uunin keskiosassa 7–10 minuuttia. Jäähdytä ja pakasta ylimääräiset leivät myöhempää käyttöä varten.
  3. Leikkaa pitaleipään reikä, josta saat täytteen leivän sisään. Voitele leipätasku sisältä pestolla.
  4. Riko muna kuppiin ja kaada taskuun.
  5. Aseta tasku kulhoon siten, että kanan – muna ei pääse valumaan ulos, ja kypsennä mikroaaltouunissa 1 1/2–2 1/2 minuuttia.
  6. Halkaise tomaatit, huuhdo rucola ja lisää taskuun.

VINKKI Jotta pitaleipään syntyy tasku, taikina on kohotettava hyvin ja leivät on paistettava kuumassa uunissa, kuumennetun pellin päällä.
VINKKI Sopivia pitaleivän täytteitä ovat myös salaatit, raasteet, kurkku, idut, tonnikala, kinkku ja paputahnat. Täytteen kruunaa ruokalusikallinen kastiketta: Sekoita 1 prk kermaviiliä ja 1 rkl sinappia, mausta muutamalla murskatulla viherpippurilla ja ripauksella suolaa ja sokeria.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi