Reseptit

Porkkana-inkiväärikeitto

13.4.2013 Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Porkkana-inkiväärikeitto tehdään kookosmaitoon ja maustetaan tuoreella inkiväärillä, timjamilla ja oreganolla.

Ainekset

1 tl rypsiöljyä
1 sipuli
1 tl currya
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
500 g porkkanoita
noin 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kookosmaitoa (rasvaa 6 %)
1/2 tl mustapippuria rouheena
1 tl timjamia
1 tl oreganoa

päälle:

4 rkl kurpitsansiemeniä
200 g raejuustoa (rasvaa 2 %)

Valmistusohje

 

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilassa pehmeäksi curryn ja inkiväärin kanssa. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat. Lisää vesi ja murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Hauduta porkkanat pehmeiksi.
  2. Soseuta porkkanat ja lisää kookosmaito. Mausta keitto mustapippurilla ja yrteillä.
  3. Koristele kurpitsansiemenillä (halutessasi voit paahtaa ne kuivalla, kuumalla pannulla) ja tarjoa raejuuston kanssa.

Julkaistu aiemmin

KG-lehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme