Helpot solmusämpylät
Helpot solmusämpylät leivotaan pakastealtaan valmiista pizzataikinasta. Jos haluat hieman enemmän makua, ripottele sämpylöiden päälle fenkolinsiemeniä tai vaikka mustapippuria ennen paistamista.
Ainekset
Helpot solmusämpylät
- n. 600 g valmista pizzataikinaa, pakaste
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 1-2 rkl seesaminsiemeniä
- sormisuolaa
Valmistusohje
Helpot solmusämpylät leivotaan näin:
1. Ota pizzataikina pakkauksestaan huoneenlämpöön sulamaan 15–20 minuuttia ennen leivontaa.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Jaa taikina 8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja edelleen noin 20 cm:n pituisiksi pötköiksi. Kiepauta taikinapötköt solmuun. Nosta taikinasolmut leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kananmunalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa.
4. Paista uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia, kunnes solmusämpylät ovat kauniin ruskeita.
Katso myös: Superhelpot sämpylät
Katso myös Kotiliesi.fi: Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous