Reseptit

Helpot solmusämpylät

Helpot solmusämpylät leivotaan pakastealtaan valmiista pizzataikinasta. Jos haluat hieman enemmän makua, ripottele sämpylöiden päälle fenkolinsiemeniä tai vaikka mustapippuria ennen paistamista.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Sara Aaltonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helpot solmusämpylät

  • n. 600 g valmista pizzataikinaa, pakaste

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 1-2 rkl seesaminsiemeniä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Helpot solmusämpylät leivotaan näin:

1. Ota pizzataikina pakkauksestaan huoneenlämpöön sulamaan 15–20 minuuttia ennen leivontaa.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Jaa taikina 8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja edelleen noin 20 cm:n pituisiksi pötköiksi. Kiepauta taikinapötköt solmuun. Nosta taikinasolmut leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kananmunalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa.

4. Paista uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia, kunnes solmusämpylät ovat kauniin ruskeita.

Katso myös: Superhelpot sämpylät

Katso myös Kotiliesi.fi: Helpot sämpylät – valmiit puolessa tunnissa

X