Reseptit

Porkkana-tahinikeitto

Porkkanakeittoon lisättävä seesamisiementahna eli tahini tuo keittoon pähkinäisen tummaa makua. Porkkana-tahinikeitto maistuu parhaiten ruisleivän kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g porkkanoita
  • 1 hapan omena (Granny Smith)
  • 1 banaanisalottisipuli
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl currya
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tahinitahnaa (seesaminsiementahnaa)
  • 6-7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl kevyt kookosmaitoa (6%)
  • 1/4 tl mineraalisuolaa

Valmistusohje

Porkkanakeitto saa maukkautta seesaminsiementahnasta eli tahinista.

  1. Kuori ja pilko porkkanat ja omena. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa, ja kuullota siinä sipuleita inkiväärin ja curryn kanssa. Lisää joukkoon porkkanat ja omena, ja anna hetken aikaa pehmentyä. Lisää joukkoon tahinitahna, vesi ja liemikuutio. Anna keiton kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.
  3. Soseuta kypsät kasvikset liemeen, ja lisää joukkoon kookosmaito. Mausta suolalla.

Tarjoa keiton kanssa ruisleipää.

X