Reseptit

Porkkanateeleivät ja purjo-raejuustolevite

Iltapalaksi maistuvat teen kanssa lämpimät porkkanateeleivät ja purjo-raejuustolevite.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2.5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl siirappia

purjo-raejuustolevite:

  • 75 g purjon vaaeleaa osaa
  • 1 prk rasvatonta raejuustoa
  • 4 rkl voileipämargariinia (40%)

Valmistusohje

 

1. Valmista purjo-raejuustolevite. Halkaise ja huuhtele purjo huolella. Hienonna veitsellä pieneksi silpuksi. Älä hienonna tahnaa sauvasekoittimella, koska purjo muuttuu kitkeräksi. Hiero raejuusto, rasva ja purjosilppu keskenään sekaisin.

Nosta hetkeksi viileään ennen tarjoilua.

2. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä, pyörittävin liikkein hienoksi raastesoseeksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

4. Taputtele leivinpaperoidulle uunipelille kahdeksan littanaa leipästä. Pistele leivät haarukalla. Paista uunin keskitasossa, 225 asteessa noin 12 minuuttia.

5. Tarjoa leivät levitteen kanssa.

X