
Porkkanateeleivät ja purjo-raejuustolevite
Iltapalaksi maistuvat teen kanssa lämpimät porkkanateeleivät ja purjo-raejuustolevite.
Ainekset
- 2 porkkanaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl ruisjauhoja
- 2.5 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl siirappia
purjo-raejuustolevite:
- 75 g purjon vaaeleaa osaa
- 1 prk rasvatonta raejuustoa
- 4 rkl voileipämargariinia (40%)
Valmistusohje
1. Valmista purjo-raejuustolevite. Halkaise ja huuhtele purjo huolella. Hienonna veitsellä pieneksi silpuksi. Älä hienonna tahnaa sauvasekoittimella, koska purjo muuttuu kitkeräksi. Hiero raejuusto, rasva ja purjosilppu keskenään sekaisin.
Nosta hetkeksi viileään ennen tarjoilua.
2. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä, pyörittävin liikkein hienoksi raastesoseeksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
4. Taputtele leivinpaperoidulle uunipelille kahdeksan littanaa leipästä. Pistele leivät haarukalla. Paista uunin keskitasossa, 225 asteessa noin 12 minuuttia.
5. Tarjoa leivät levitteen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous