
Poronfilee ja suppilovahvero-punaviinikastike
Poronfilee kypsennetään hienovaraisen mediumiksi. Suppilovahveroilla maustettu kastike antaa annokselle metsäistä makua.
Ainekset
Poronfilee
- 700 g poron ulkofileetä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 rkl voita paistamiseen
- 3-4 oksaa tuoretta timjamia
Kastike
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
- 4 oksaa tuoretta timjamia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 dl demi glace- kastikepohjaa
- 2 dl punaviiniä
- 2 rkl kuivattuja suppilovahveroita murskattuina
- (tilkka vettä)
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 rkl voita
Valmistusohje
Poronfilee ja suppilovahvero-punaviinikastike tehdään helposti näin:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista.
2. Laita kastike tulille. Hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipulia ja valkosipulia pari minuuttia.
3. Lisää muut aineet, voita lukuun ottamatta ja kiehauta. Keitä niin, että kastikkeesta on jäljellä noin puolet.
4. Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan.
5. Kuumenna kastike uudelleen ja vispilöi joukkoon voi juuri ennen tarjoilua ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
6. Mausta fileepala kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.
7. Kuumenna voi paistin pannulla timjaminoksien kera. Paista fileeseen kaunis pintaväri erittäin kuumalla pannulla.
8. Pistä fileen paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari ja paista fileetä pannulla keski lämmöllä kunnes sisälämpö tila on 52 astetta.
9. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
10. Leikkaa poronfilee viipaleiksi ja tarjoa uunijuuresten ja punaviinikastikkeen kanssa.
Katso myös: Monipuolinen poro valloittaa – poimi parhaat reseptit!
Katso myös Kotiliesi.fi: Kokeile pororuokia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous