Poronfilee ja suppilovahvero-punaviinikastike
Reseptit

Poronfilee ja suppilovahvero-punaviinikastike

Poronfilee kypsennetään hienovaraisen mediumiksi. Suppilovahveroilla maustettu kastike antaa annokselle metsäistä makua.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Poronfilee

  • 700 g poron ulkofileetä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl voita paistamiseen
  • 3-4 oksaa tuoretta timjamia

Kastike

  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl demi glace- kastikepohjaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl kuivattuja suppilovahveroita murskattuina
  • (tilkka vettä)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

Poronfilee ja suppilovahvero-punaviinikastike tehdään helposti näin:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmista­mista.

2. Laita kastike tulille. Hienon­na salottisipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipulia ja valkosipulia pari minuuttia.

3. Lisää muut aineet, voita lukuun ottamatta ja kiehauta. Keitä niin, että kastikkeesta on jäljellä noin puolet.

4. Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan.

5. Kuumenna kastike uudel­leen ja vispilöi joukkoon voi juuri ennen tarjoilua ja tar­kista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

6. Mausta fileepala kauttaal­taan suolalla ja mustapippu­rilla.

7. Kuumenna voi paistin­ pannulla timjaminoksien kera. Paista fileeseen kaunis pintaväri erittäin kuumalla pannulla.

8. Pistä fileen paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari ja paista fileetä pannulla keski­ lämmöllä kunnes sisälämpö­ tila on 52 astetta.

9. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuut­tia.

10. Leikkaa poronfilee viipaleiksi ja tarjoa uunijuuresten ja punaviinikastikkeen kanssa.

Katso myös: Monipuolinen poro valloittaa – poimi parhaat reseptit!

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokeile pororuokia

X