Punajuuri-fetatahna
Pinjansiemenet tuovat punajuuri-fetatahnaan herkullista pähkinäisyyttä. Punajuuri-fetatahna säilyy jääkaapissa hyvänä pari päivää.
Ainekset
Punajuuri-fetatahna:
- 300 g (noin 3) keitettyä punajuurta
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2–1 sitruunan mehu
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 50 g paahdettuja pinjansiemeniä
- 200 g fetaa
- tilkka hunajaa
- ripaus suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Pinnalle
- silputtua lehtipersiljaa
- 25 g paahdettuja pinjansiemeniä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Punajuuri-fetatahna tehdään helposti näin:
1. Kuori ja paloittele punajuuret. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunamehu, öljy ja pinjansiemenet. Jauha seos tahnaksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
2. Murenna sekaan feta pieninä paloina tai jauha se sileäksi tahnan joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
3. Kaavi punajuuri-fetatahna tarjoiluastiaan, lisää pinnalle oliiviöljyä, pinjansiemeniä ja lehtipersiljaa.
Vinkki: Kokeile myös tai punajuurihummusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy maukas omena-papuhummus
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous