Punajuuri-fetatahna
Pinjansiemenet tuovat punajuuri-fetatahnaan herkullisen pähkinäisen vivahteen.
Reseptit

Punajuuri-fetatahna

Pinjansiemenet tuovat punajuuri-fetatahnaan herkullista pähkinäisyyttä. Punajuuri-fetatahna säilyy jääkaapissa hyvänä pari päivää.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-fetatahna:

  • 300 g (noin 3) keitettyä punajuurta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2–1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • 200 g fetaa
  • tilkka hunajaa
  • ripaus suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Pinnalle

  • silputtua lehtipersiljaa
  • 25 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele punajuuret. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, sitruunamehu, öljy ja pinjansiemenet. Jauha seos tahnaksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

2. Murenna sekaan feta pieninä paloina tai jauha se sileäksi tahnan joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

3. Kaavi tahna tarjoiluastiaan, lisää pinnalle oliiviöljyä, pinjansiemeniä ja lehtipersiljaa.

Kokeile myös näitä herkullisia tahnoja:

727276-porkkanahummus.jpg

Porkkanahummus

188533-guacamole.jpg

Guacamole

970886-munakoisotahna.jpg

Patlican salatasi eli munakoisotahna

Kotiliesi.fi: Omena-papuhummus

X