
Raikas tomaattikastike
Tomaattikastikkeesta tulee raikkaan makuinen, kun se saa muhia mausteineen kylmässä.
Ainekset
- 400 g laadukasta tomaattimurskaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 oksaa tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua oreganoa
- 4 oksaa tuoretta basilikaa
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl sokeria tai hunajaa
- 3/4 tl merisuolaa
Valmistusohje
1. Sekoita tomaattimurskan joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, yrtit, öljy, punaviinietikka, sokeri ja suola. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi.
2. Nosta yrtit ja valkosipulinkynnet kastikkeen joukosta pois. Maista ja laita tarvittaessa lisää suolaa ja sokeria. Kastike ei saa olla liian suolaista, sillä tomaattikastikkeen päälle ripoteltu juusto tuo pitsaan suolaisuutta.
3. Levitä kastike taikinan päälle.
Kielen vievät tomaattikastikkeet teet myös näin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous