Tomaattikastike pizzalle
Itse tehty tomaattikastike tekee pizzasta astetta maukkaampaa.
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu sipuli
- 2-3 hienonnettua valkosipulin kynttä
- 400 g kokonaisia säilyketomaatteja
- ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria
- tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan (oreganoa, basilikaa, rosmariinia, timjamia)
- (chilirouhetta tai -hiutaleita)
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja kypsennä sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tomaatit ja riko ne kauhalla. Mausta kastike yrteillä, sokerilla, suolalla ja pippurilla sekä halutessasi chilillä.
2. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen puolisen tuntia tai pitempäänkin. Sekoittele välillä. Tarkista maku ja anna kastikkeen jäähtyä vähän ennen käyttöä. Halutessasi voit pyöräyttää kastikkeen täysin sileäksi sauvasekoittimella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous