Ruoka

Flunssajääpaloista saa hetkessä lämpimän voimajuoman – katso video ja nappaa nerokas resepti talteen!

Kun pakkasessa on näitä flunssajääpaloja, terveellinen kuuma juoma valmistuu käden käänteessä, kun on tarvis.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
iStock, Anna Ferrante

Appelsiinistä, inkivääristä, porkkanasta ja muusta hyvästä syntyy talven lämmittävin flunssajuoma. Tekee hyvää terveillekin!

Kun pakkasessa on näitä flunssajääpaloja, terveellinen kuuma juoma valmistuu käden käänteessä, kun on tarvis.

Kun sairastuu, neuvotaan syömään paljon vitamiineja ja juomaan lämpimiä juomia. Aina ruoka ei kuitenkaan maistu tai kaapista ei satu löytymään vitamiinia pursuilevia vihanneksia ja hedelmiä. Silloin avuksi tulevat flunssajääpalat!

Kyseessä on hedelmistä ja kasviksista tehosekoittimella sekoitettu seos, joka jäädytetään jääpalamuoteissa terveellisiksi, kehoa vahvistaviksi paloiksi. Pakastimesta niitä voi kätevästi ja nopeasti ottaa käyttöön aina kun on tarve – esimerkiksi kun kurkkua kutittaa tai olo tuntuu viluiselta ja nuutuneelta.

Somessa kuutioiden nimeen vannoo ainakin vaikuttaja Nicole Keshishian Modic, jonka Instagram-tililtä löytyy jääkuutioreseptejä niin flunssa- kuin immuniteettikuutioiden nimellä.

Lue myös: Flunssakausi tulee – 10 konstia, joiden avulla vahvistat vastustuskykyäsi

Jääpalat tehdään vitamiinipitoisista aineksista

Kokeilimme Nicolen immuniteettikuutioita ja ristimme ne uudelleen nimellä flunssajääpalat. Ne valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti tehosekoittimessa pelkästään superterveellisistä ja vitamiinipitoisista aineksista: sitrushedelmistä, kurkumasta, mustapippurista, inkivääristä, porkkanasta ja hunajasta.

Flunssajääpalat sisältävät aineksia, joiden uskotaan vaikuttavan immuunipuolustukseen myönteisesti. Aineksissa on muun muassa korkea C- ja A-vitamiinipitoisuus, sekä kehon tulehdustiloja vastaan taistelevia antioksidantteja ja fytokemikaaleja.

Luotettavaa tutkimustietoa on C-vitamiinin merkityksestä flunssan oireiden lyhentämiseen. Myös esimerkiksi kurkuman sisältämän kurkumiinin on tutkimuksissa havaittu voivan vähentää ja säädellä kehoon päässeitä tulehdusta edistäviä aineita.

Hunajan tiedetään irrottavan limaa kurkusta ja rauhoittavan kipeää kurkkua. Sillä on myös antibakteerisia vaikutuksia ainakin 60 eri bakteerilajia kohtaan.

Lue myös Kotilieden juttu: Miksi jotkut ovat jatkuvasti flunssassa? Miten flunssakierteestä pääsee eroon? Erikoislääkäri kertoo

Kun ainekset on tehosekoittimella sekoitettu, syntynyt sose jaetaan jääpalamuotteihin ja pakastetaan. Ja kun on aika nauttia lämmin vitamiinijuoma, pakkasesta otetaan muutama pala kuppiin, kaadetaan päälle lämmintä vettä ja sekoitetaan, kunnes kuutiot sulavat.

Kas näin valmistat herkulliset ja vitamiinipitoiset flunssajääpalat:

Lue myös: Hedelmäsmoothiesta saat helposti virtaa ja vitamiineja – kokosimme parhaat smoothieohjeet vaihtelunhaluiselle

X