Appelsiinistä, inkivääristä, porkkanasta ja muusta hyvästä syntyy talven lämmittävin flunssajuoma. Tekee hyvää terveillekin!
Kun pakkasessa on näitä flunssajääpaloja, terveellinen kuuma juoma valmistuu käden käänteessä, kun on tarvis.
Kun sairastuu, neuvotaan syömään paljon vitamiineja ja juomaan lämpimiä juomia. Aina ruoka ei kuitenkaan maistu tai kaapista ei satu löytymään vitamiinia pursuilevia vihanneksia ja hedelmiä. Silloin avuksi tulevat flunssajääpalat!
Kyseessä on hedelmistä ja kasviksista tehosekoittimella sekoitettu seos, joka jäädytetään jääpalamuoteissa terveellisiksi, kehoa vahvistaviksi paloiksi. Pakastimesta niitä voi kätevästi ja nopeasti ottaa käyttöön aina kun on tarve – esimerkiksi kun kurkkua kutittaa tai olo tuntuu viluiselta ja nuutuneelta.
Somessa kuutioiden nimeen vannoo ainakin vaikuttaja Nicole Keshishian Modic, jonka Instagram-tililtä löytyy jääkuutioreseptejä niin flunssa- kuin immuniteettikuutioiden nimellä.
Kokeilimme Nicolen immuniteettikuutioita ja ristimme ne uudelleen nimellä flunssajääpalat. Ne valmistuvat nopeasti ja vaivattomasti tehosekoittimessa pelkästään superterveellisistä ja vitamiinipitoisista aineksista: sitrushedelmistä, kurkumasta, mustapippurista, inkivääristä, porkkanasta ja hunajasta.
Flunssajääpalat sisältävät aineksia, joiden uskotaan vaikuttavan immuunipuolustukseen myönteisesti. Aineksissa on muun muassa korkea C- ja A-vitamiinipitoisuus, sekä kehon tulehdustiloja vastaan taistelevia antioksidantteja ja fytokemikaaleja.
Hunajan tiedetään irrottavan limaa kurkusta ja rauhoittavan kipeää kurkkua. Sillä on myös antibakteerisia vaikutuksia ainakin 60 eri bakteerilajia kohtaan.
Kun ainekset on tehosekoittimella sekoitettu, syntynyt sose jaetaan jääpalamuotteihin ja pakastetaan. Ja kun on aika nauttia lämmin vitamiinijuoma, pakkasesta otetaan muutama pala kuppiin, kaadetaan päälle lämmintä vettä ja sekoitetaan, kunnes kuutiot sulavat.
Kas näin valmistat herkulliset ja vitamiinipitoiset flunssajääpalat:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous