Ruoka

Tämä vadelmajogurttimutakakku on parasta, mitä tulet hetkeen maistamaan! Ota talteen Jasmin vastustamaton hittiresepti

Pidätkö vadelmajogurttisuklaasta? Jos vastaus on kyllä, tätä Jasmin kehittelemää mutakakkuohjetta tulet rakastamaan.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Jasmi Hakkarainen

Vadelmajogurtti-mutakakku vie suklaan ystävän kielen mennessään.

Pidätkö vadelmajogurttisuklaasta? Jos vastaus on kyllä, tätä Jasmin kehittelemää mutakakkuohjetta tulet rakastamaan.

Olet ehkä saattanut huomata, että vadelmajogurttisuklaaseen liittyvät leivontaohjeet villitsevät sosiaalisessa mediassa. Tämän huomion on ainakin tehnyt espoolainen kotileipuri Jasmi Hakkarainen.

– Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että vadelmajogurttisuklaa tuntuu olevan monen lempisuklaa. Sosiaalisessa mediassa ihmisiä kiinnostaa hirveästi vadelmajogurttisuklaasta tehdyt leivonnaiset – ihan sama, kuka sen on tehnyt tai millainen itse resepti on, Jasmi kertoo.

Niinpä Jasmi alkoi itsekin kehitellä vadelmajogurttisuklaaseen liittyviä reseptejä. Tiktokin leivonta- ja lifestylesisällöistä tunnettu Jasmi julkaisee tilillään @jasmijosefiina reseptejä erityisesti makeista leivonnaisista.

Tähän mennessä Jasmi on tehnyt kyseisestä suklaasta laskiaispullia, juustokakkuja ja keksejä, mutta vadelmajogurttimutakakku räjäytti pankin.

Lue myös: Suklaan ystävä sujauttaa Nutellaa lettutaikinaan tai kekseihin – tosifani valmistaa suussa sulavan levitteen itse!

Vadelmajogurttimutakakku on tuunattu versio perinteisestä

Jasmi hurahti leipomiseen jo lapsena, kun hän leipoi ja laittoi ruokaa jo edesmenneen mummonsa kanssa. Leivontaharrastus kuitenkin jäi moneksi vuodeksi, kun Jasmi muutti omilleen. Yksin asuessa herkkuja tuli tehtyä lähinnä juhlia varten.

– Siirryin vuosi sitten kokopäiväiseksi suuhygienistiyrittäjäksi. Tällöin minulle vapautui vähän enemmän aikaa harrastuksille ja innostuin jälleen leipomisesta. Viimeisen vuoden aikana olenkin leiponut enemmän kuin koskaan ennen, Jasmi kertoo.

Jasmin bravuureihin kuuluvat makeat leivonnaiset. Hän omien sanojensa mukaan on kotileipuri, joka ei innostu hienojen leivontakoristeiden tekemisestä.

– Olen todella idearikas. Minulla on paljon ideoita, miten voisin tuunata ja yhdistellä erilaisia reseptejä keskenään. Helpot ja nopeat reseptit ovat minun juttuni, Jasmi kertoo.

Vadelmajogurttimutakakkuun Jasmi käytti pohjana perinteistä mutakakkureseptiä, jonka hän tuunasi omannäköiseksi vadelmajogurttisuklaalla.

– Lisäksi käytin mutakakussa itse pakastamiani vadelmia. Ne sulavat ihanasti mutakakun sekaan, Jasmi kertoo.

Jasmin mukaan vadelmajogurttimutakakku on yhtä helppo valmistaa kuin tavallinen mutakakku. Tarkkana saa olla ainoastaan paistoajan kanssa, ettei mutakakku paistu liikaa ja mene kuivaksi.

– Vadelmajogurttimutakakku on sitä parempi mitä vähemmän sitä paistaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi uunista pois ottaessa, sillä mutakakku kiinteytyy hiukan jäähtyessään.

Lue myös Kotiliesi.fi: Yhden hengen mokkapala on täydellinen pieneen makeannälkään – ota talteen Sonjan taivaallisen hyvä resepti

Vadelmajogurttimutakakku vie suklaan ystävän kielen mennessään.
Jasmin suussasulava vadelmajogurttimutakakku on perinteinen mutakakku pienelle twistillä.

Jasmin leivontareseptit innostavat somessa

Jasmin vadelmajogurttisuklaasta loihditut leivonnaiset ja muut reseptit ovat keränneet runsaasti kommentteja ja tykkäyksiä sosiaalisen median puolella. Helpot ja nopeat leivontareseptit kiinnostavat on ihmisiä.

Jasmi on jakanut somekanavillaan makeita leivontaohjeita muun muassa Snicker-kekseille, karpalo-toffee-bostonkakulle sekä kinuskiviinereille. Hänen omia suosikkejaan ovat erilaiset keksireseptit.

– Keksejä on niin helppo tehdä ja niitä on helppo tuunata omannäköiseksi. Lisäksi keksit säilyvät pidempään kuin moni muu leivonnainen, Jasmi kertoo.

Lue myös Kotiliesi.fi: Täydellinen suklaakakku helposti – tarvitset vain 5 raaka-ainetta!

X