
Riisifrutti ja karpalokastike
Ainekset
Riisifrutti:
- 3-4 dl kylmää riisipuuroa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 2 dl kuohukermaa
- 4 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 sitruuna
Karpalokastike:
- 250 g karpaloita
- 1/2 dl vettä tai marjalikööriä
- 1/2 dl sokeria
Valmistusohje
Riisifrutti ja karpalokastike tehdään helposti näin:
1. Pehmennä riisipuuro jogurtilla. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Kääntele puuron joukkoon.
2. Pese sitruuna kuumalla vedellä ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Lisää raaste ja 2 rkl sitruunamehua riisiin.
3. Laita karpalot, vesi tai likööri ja sokeri kattilaan. Keitä 3 minuuttia. Soseuta karpalot ja puserra siivilän läpi kastikkeeksi. Anna kastikkeen jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
4. Jaa riisifrutti ja karpalokastike annoskuppeihin ja koristele mielesi mukaan.
Koristeluvinkkejä: Ripottele pinnalle karpaloita, kanelia, jouluisia sokerikoristeita tai pakastekuivattua marjarouhetta. Tai lisää annosten pinnalle 2 tl sokeria ja paahda sokeri rapeaksi kaasupolttimella
Saatat pitää myös appelsiiniriisistä, riisi-manteliherkusta tai riisivanukkaasta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kookos-riisivanukas
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous