Riisifrutti ja karpalokastike
Reseptit

Riisifrutti ja karpalokastike

Appelsiiniriisi on monelle tuttu jälkiruoka lapsuuden jouluista. Modernissa versiossa on mausteena sitruunaa, ja riisiherkku tarjotaan karpalokastikkeen kera.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riisifrutti:

  • 3-4 dl kylmää riisipuuroa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruuna

Kastike:

  • 250 g karpaloita
  • 1/2 dl vettä tai marjalikööriä
  • 1/2 dl sokeria

Valmistusohje

1. Pehmennä riisipuuro jogurtilla. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Kääntele puuron joukkoon.

2. Pese sitruuna kuumalla ve­dellä ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Lisää raaste ja 2 rkl sitruunamehua riisiin.

3. Laita karpalot, vesi tai likööri ja sokeri kattilaan. Keitä 3 mi­nuuttia. Soseuta karpalot ja pu­serra siivilän läpi kastikkeeksi. Anna kastikkeen jäähtyä jää­kaapissa ennen tarjoamista.

4. Jaa riisifrutti annoskuppei­hin ja koristele mielesi mukaan.

Koristeluvinkkejä: Ripottele pinnalle karpaloita, kanelia, jouluisia sokerikoristeita tai pa­kastekuivattua marjarou­hetta. Tai lisää annos­ten pinnalle 2 tl so­keria ja paahda so­keri rapeaksi kaasupoltti­mella

X