Reseptit

Rommia luumujen kanssa

Luumut ja rommi ovat vähän niin kuin papukaija ja merikapteeni. Kehittyvät yhdessä ollessaan puheliaan hauskaksi pariksi.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • tuoreita luumuja

Mausteliemi:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 4 kokonaista mausteneilikkaa
  • pala inkivääriä

päälle:

  • pullollinen rommia

Valmistusohje

Pistä kookkaaseen ruukkuun tuoreita luumuja niin paljon kuin mahtuu.

Kiehauta mausteliemi: 2 dl vettä ja 2 dl sokeria ja 1 kanelitanko, 4 kokonaista mausteneilikkaa ja pala inkivääriä. Liemi saa kiehua kunnes se tuntuu raskasliikkeiseltä lusikassa. Kaada liemi ruukkuun luumujen päälle kaikkine mausteineen. Valuta päälle pullollinen rommia ja sulje ruukku.

Vinkki:

Avaa luumuruukku jouluna ja tarjoa liemitilkan sekä vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa. Luumulientä voit kuumentaa glögin tapaan ja nauttia omenamehulla laimennettuna.

X