Rommia luumujen kanssa
Luumut ja rommi ovat vähän niin kuin papukaija ja merikapteeni. Kehittyvät yhdessä ollessaan puheliaan hauskaksi pariksi.
Ainekset
- tuoreita luumuja
Mausteliemi:
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 4 kokonaista mausteneilikkaa
- pala inkivääriä
päälle:
- pullollinen rommia
Valmistusohje
Pistä kookkaaseen ruukkuun tuoreita luumuja niin paljon kuin mahtuu.
Kiehauta mausteliemi: 2 dl vettä ja 2 dl sokeria ja 1 kanelitanko, 4 kokonaista mausteneilikkaa ja pala inkivääriä. Liemi saa kiehua kunnes se tuntuu raskasliikkeiseltä lusikassa. Kaada liemi ruukkuun luumujen päälle kaikkine mausteineen. Valuta päälle pullollinen rommia ja sulje ruukku.
Vinkki:
Avaa luumuruukku jouluna ja tarjoa liemitilkan sekä vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa. Luumulientä voit kuumentaa glögin tapaan ja nauttia omenamehulla laimennettuna.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous