Reseptit

Säilötyt balsamietikkapunajuuret

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g punajuurilohkoja paahdettuna

liemi:

  • 1.5 dl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl mustapippureita

Valmistusohje

Säilötyt balsamietikkapunajuuret sopivat hienosti liharuokien lisukkeeksi, kalan kaveriksi tai salaatin raaka-aineeksi.

Mittaa liemen ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä poreillen noin kymmenen minuuttia. Lado punajuurilohkot puhtaaseen purkkiin ja kaada päälle liemi. Sulje purkki ja säilytä viileässä. Anna marinoitua muutama päivä ennen maistamista. Lohkot säilyvät liemessä noin kolme kuukautta.

X