Reseptit

Salvia-kalanyytit

Salvia-kalanyytit sopivat keventäjän ruokavalioon, sillä niissä on enerigaa vain 330 kcal/annos.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kirjolohifileetä
  • 4 kpl ahvenfileetä tai 4 pientä kuha fileetä
  • tuoreita salvian lehtiä
  • 4 rkl valkosipulituorejuustoa (rasvaa 2%)
  • 2 rkl sitruuna- tai limettimehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

höyrytetty kaali:

  • 400 g parsakaalia
  • 400 g punakaalia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 3 rkl dukkah-pähkinä -maustesseosta

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa kirjolohifileepala neljäksi viipaleeksi. Rouhaise pinnalle suolaa ja pippuria. Levitä jokaiselle lohipalalle nokare valkosipulituorejuustoa ja pari salvianlehteä. Levitä päälle ahvenfileet. Kietaise kalat rullalle ja aseta leivinpaperista leikatun reilun kokoisen palan päälle. Purista päälle sitruunamehua. Kääräise leivinpaperi paketiksi. Nosta paketit uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Tarjoa pähkinäisen höyrytetyn kaalin ja kokojyväriisin kanssa.
  2. Valmista kalakääröjen kypsyessä kaalilisäke. Paloittele parsakaali kukinnoiksi. Leikkaa punakaali reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä vesi kattilassa. Aseta kaalit ja porkkanat höyrystinosaan. Kypsennä 5–8 minuuttia. Mausta kaalit dukkahilla tai itsetehdyllä pähkinä-mausteseoksella.

Resepti: Suvi Rüster

X