22.5.2012

Salviapossu

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1-1 ½ kg porsaan kasleria
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 dl salviatahnaa
1 rkl makeaa sinappia
tuoretta salviaa

Valmistusohje

Mausta liha maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Sekoita keskenään sinappi sekä salviatahna ja levitä seos lihan pintaan.

Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistin keskelle lihamittari. Kypsennä 150 asteen uuninlämmössä, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Kilon paistin kypsyminen vie noin 1 tunnin ja 15 minuuttia. Lihan alkulämpötila vaikuttaa kypsymisaikaan.

Ota paisti uunista, anna rauhoittua hetki ja leikkaa viipaleiksi. Koristele lihaviipaleet tuoreella salvialla ja tarjoa punajuuririsoton sekä salaatin kanssa.

6–8 annosta

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *