Reseptit

Salviapossu

Salviapossu valmistuu uunissa reilussa tunnissa. Salviatahnalla maustettu liha viimeistellään kypsänä vielä tuoreella salvialla ja tarjoillaan punajuuririsoton kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-1 ½ kg porsaan kasleria
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl salviatahnaa
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • tuoretta salviaa

Valmistusohje

Mausta liha maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Sekoita keskenään sinappi sekä salviatahna ja levitä seos lihan pintaan.

Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistin keskelle lihamittari. Kypsennä 150 asteen uuninlämmössä, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Kilon paistin kypsyminen vie noin 1 tunnin ja 15 minuuttia. Lihan alkulämpötila vaikuttaa kypsymisaikaan.

Ota paisti uunista, anna rauhoittua hetki ja leikkaa viipaleiksi. Koristele lihaviipaleet tuoreella salvialla ja tarjoa punajuuririsoton sekä salaatin kanssa.

6–8 annost

X