Reseptit

Punajuuririsotto

Punajuurta ei heti yhdistäisi risottoon. Juures kuitenkin toimii erittäin hyvin risottoriisin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 punajuurta
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl kasvis- tai lihalientä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä
  • 1 rkl hienonnettua timjamia

Valmistusohje

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipulit sekä valkosipulinkynnet.

Kuumenna tilkka öljyä padassa. Lisää riisi ja kuullota sitä hetki. Lisää punajuuriraaste, sipulit sekä valkosipuli ja sekoita hetki.

Lisää valkoviini koko ajan sekoittaen. Anna viinin imeytyä kokonaan riisin joukkoon. Lisää kasvis- tai lihaliemi pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna risoton hautua noin 20 minuuttia. Valmis risotto saa olla kosteaa ja löysähköä.

Mausta risotto maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä tuoreella timjamilla.

Vinkki:Salviapossu maistuu punajuuririsoton kanssa.

X