Punajuuririsotto
Punajuurta ei heti yhdistäisi risottoon. Juures kuitenkin toimii erittäin hyvin risottoriisin kanssa.
Ainekset
- 3 punajuurta
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl risottoriisiä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 5 dl kasvis- tai lihalientä
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- öljyä
- 1 rkl hienonnettua timjamia
Valmistusohje
Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipulit sekä valkosipulinkynnet.
Kuumenna tilkka öljyä padassa. Lisää riisi ja kuullota sitä hetki. Lisää punajuuriraaste, sipulit sekä valkosipuli ja sekoita hetki.
Lisää valkoviini koko ajan sekoittaen. Anna viinin imeytyä kokonaan riisin joukkoon. Lisää kasvis- tai lihaliemi pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Anna risoton hautua noin 20 minuuttia. Valmis risotto saa olla kosteaa ja löysähköä.
Mausta risotto maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä tuoreella timjamilla.
Vinkki:Salviapossu maistuu punajuuririsoton kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous