Reseptit

Samettinen korvasienikeitto

Samettinen korvasienikeitto saa lisämakua sherrystä sekä tuoreesta timjamista, persiljasta tai kirvelistä.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl kahteen kertaan keitettyjä korvasieniä
  • 1 sipuli tai 2-3 kevätsipulia
  • tilkka öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kasvislientä
  • 100 g kevyttuorejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • hienonnettua tuoretta timjamia
  • ripaus mineraalisuolaa ja mustapippuria

Pinnalle

  • hienonnettua persiljaa tai kirveliä

Valmistusohje

 

  1. Hienonna korvasienet.
  2. Kuori ja hienonna sipuli tai kevätsipulit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää korvasienet sekä sipuli ja paista niitä, kunnes sipuli on pehmennyt.
  4. Ripottele jauhot joukkoon ja sekoita hyvin.
  5. Lisää kasvisliemi koko ajan hämmentäen.
  6. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  7. Lisää tuorejuusto sekä ruokakerma ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  8. Mausta keitto sherryllä, timjamilla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
  9. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa tai kirveliä.

Vinkki: Voit käyttää keittoon maustamatonta tai ruohosipulilla tai yrteillä maustettua tuorejuustoa.

Lue lisää korvasienestä tästä.

X