10.4.2012

Sitruunakalkkunaa ja pasta-papusalaattia

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Sitruunalla maustettu kalkkuna ja pavuilla höystetty pastasalaatti on ruokaisa ja ravitseva lounas.

Ainekset

4 kalkkunan sisäfileetä
rouhittua Sisilia-mausteseosta (Meira)

Marinada

1 1/2 sitruunan mehu
3 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Pasta-papusalaatti

1 prk (380 g) kypsennettyjä valkoisia papuja (Go Green)
3 dl keitettyä täysjyväpastaa
1/2 kurkku
3 luumutomaattia
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 ruukku roomansalaattia

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin aineet keskenään. Anna kalkkunafileiden marinoitua muutaman tunnin ajan.

2. Valmista salaatti. Valuta pavut. Leikkaa kurkku ja tomaatit lohkoiksi. Sekoita keitetty pasta, pavut, kurkku- ja tomaattilohkot. Sekoita sitruunamehusta, öljystä ja mausteista kastike. Valuta kastike salaattiainesten joukkoon. Revi lopuksi joukkoon salaatinlehdet. Kääntele maut sekaisin.

3. Valuta fileet marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Paista fileet pannulla täysin kypsiksi. Mausta kevyesti suolalla ja mausteseoksella. Tarjoile salaatin kera.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi