
Soija-bolognese
Höystä valmis soija-bolognese -kastike tuoreilla yrteillä.
Ainekset
- 3 dl tummaa soijarouhetta
- 3 dl kasvislientä
- 1-2 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2-3 porkkanaa
- ½ juuriselleriä
- öljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- chilijauhetta
- 500 g tomaattimurskaa
- 2–3 dl kasvislientä (osa voi olla punaviiniä)
- hienonnettua tuoretta basilikaa ja oreganoa tai kuivattuja yrttejä
- keitettyä pastaa
- juustoraastetta
Valmistusohje
- Keitä soijarouhetta kasvisliemessä noin viisi minuuttia.
- Siivilöi rouhe. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuori ja kuutioi porkkanat ja juuriselleri.
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Lisää soijarouhe, sipulit ja valkosipuli ja kuullota niitä pari minuuttia.
- Lisää porkkanat ja juuriselleri ja jatka paistamista hetki.
- Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella.
- Lisää tomaattimurska ja sen verran kasvislientä ja/tai punaviiniä, että saat sopivan sakean kastikkeen.
- Hauduta 10–20 minuuttia.
- Höystä valmis soija-bolognese -kastike tuoreilla yrteillä.
- Jos käytät kuivattuja yrttejä, voit lisätä ne kastikkeen mausteeksi jo haudutuksen alkuvaiheessa.
- Tarjoa soija-bolognese -kastike keitetyn pastan kanssa. Höystä ruoka juustoraasteella ja tuoreilla yrteillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous