Reseptit

Soija-bolognese

Höystä valmis soija-bolognese -kastike tuoreilla yrteillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 3 dl kasvislientä
  • 1-2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 porkkanaa
  • ½ juuriselleriä
  • öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • chilijauhetta
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2–3 dl kasvislientä (osa voi olla punaviiniä)
  • hienonnettua tuoretta basilikaa ja oreganoa tai kuivattuja yrttejä
  • keitettyä pastaa
  • juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Keitä soijarouhetta kasvisliemessä noin viisi minuuttia.
  2. Siivilöi rouhe. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja juuriselleri.
  4. Kuumenna öljy kattilassa.
  5. Lisää soijarouhe, sipulit ja valkosipuli ja kuullota niitä pari minuuttia.
  6. Lisää porkkanat ja juuriselleri ja jatka paistamista hetki.
  7. Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella.
  8. Lisää tomaattimurska ja sen verran kasvislientä ja/tai punaviiniä, että saat sopivan sakean kastikkeen.
  9. Hauduta 10–20 minuuttia.
  10. Höystä valmis soija-bolognese -kastike tuoreilla yrteillä.
  11. Jos käytät kuivattuja yrttejä, voit lisätä ne kastikkeen mausteeksi jo haudutuksen alkuvaiheessa.
  12. Tarjoa soija-bolognese -kastike keitetyn pastan kanssa. Höystä ruoka juustoraasteella ja tuoreilla yrteillä.
X