Reseptit

Vegaaninen lasagne

Muhkea vegaaninen kasvislasagne on tehty soijarouhe- ja juustokastikkeista. Kerrosten välissä on myös kesäkurpitsaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen lasagne

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 prk (à 400 g ) tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 kasvisliemikutio
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 1 kesäkurpitsa

Valkokastike

  • 25 g kasvimargariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kaurajuomaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g kasvisjuustoraastetta
  • n. 9 lasagnelevyä
  • minitomaatteja
  • basilikaa

Valmistusohje

Vegaaninen lasagne tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää pyree, tomaattimurska, vesi ja soijarouhe. Murenna sekaan liemikuutio ja mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Hauduta 20 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin viipaleiksi. 

2. Tee valkokastike. Sulata margariini pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa sekaan kaurajuoma. Hauduta kastiketta hiljalleen 5 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Voitele lasagnevuoka ja lisää pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Lisää kerroksittain lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja kesäkurpitsaa. Levitä päällimäiseksi valkokastike. Lisää pinnalle halkaistuja minitomaatteja ja basilikanlehtiä.

4. Kypsennä vegaaninen lasagne 190-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia. Anna lasagnen tekeytyä hetki peitettynä ennen tarjoamista.

Katso myös: Kasvislasagne

Katso myös Kotiliesi.fi: Nyhtökaura-pinaattilasagne

X