
Vegaaninen lasagne
Muhkea vegaaninen kasvislasagne on tehty soijarouhe- ja juustokastikkeista. Kerrosten välissä on myös kesäkurpitsaa.
Ainekset
Vegaaninen lasagne
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 prk (à 400 g ) tomaattimurskaa
- 3 dl vettä
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 1 kasvisliemikutio
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl oreganoa
- 1 kesäkurpitsa
Valkokastike
- 25 g kasvimargariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kaurajuomaa
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- 100 g kasvisjuustoraastetta
- n. 9 lasagnelevyä
- minitomaatteja
- basilikaa
Valmistusohje
Vegaaninen lasagne tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää pyree, tomaattimurska, vesi ja soijarouhe. Murenna sekaan liemikuutio ja mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Hauduta 20 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin viipaleiksi.
2. Tee valkokastike. Sulata margariini pinnoitetussa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa sekaan kaurajuoma. Hauduta kastiketta hiljalleen 5 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
3. Voitele lasagnevuoka ja lisää pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Lisää kerroksittain lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja kesäkurpitsaa. Levitä päällimäiseksi valkokastike. Lisää pinnalle halkaistuja minitomaatteja ja basilikanlehtiä.
4. Kypsennä vegaaninen lasagne 190-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia. Anna lasagnen tekeytyä hetki peitettynä ennen tarjoamista.
Katso myös: Kasvislasagne
Katso myös Kotiliesi.fi: Nyhtökaura-pinaattilasagne
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous