kasvislasagne
Lasagnen valmistus ottaa aikansa, mutta se kannattaa. Täydellinen lasagne on pinnaltaan rapeaksi paistunut, sisältä mehevä ja maukas. Lasagne onkin lohturuokien ykkönen!
Reseptit

Kasvislasagne

Kasvislasagne on mehevä ja maukas ilman valkokastikettakin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvislasagne

  • 2 paprikaa
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl tuoretta, hienonnettua oreganoa ja rosmariinia
  • 2 prk (800 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 pkt gluteenittomia lasagnelevyjä
  • 100 g parmesaania raastettuna

Valmistusohje

Kasvislasagne tehdään näin helposti:

1. Pese kasvikset ja paloittele ne.

2. Kuumenna oliiviöljy isossa korkeareunaisessa paistin- tai wokkipannussa. Lisää ensin sipulit, kuullota niitä hetki ja lisää sitten loput kasvikset. Paista kasviksia muutama minuutti.

3. Lisää kasvisseoksen joukkoon yrtit, tomaattimurska, hunaja, chilijauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

4. Kokoa kastikkeesta, gluteenittomista lasagnelevyistä ja raastetusta parmesaanista 3–4 kerrosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

5. Paista  lasagne 200-asteisessa uunissa . Kypsymiseen kuluu aikaa noin 45 minuuttia. Kun lasagne on kypsä, anna sen vetäytyä noin 5-10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

6. Tarjoa kasvislasagne rapsakan ja raikkaan salaatin kanssa.

Saattaisit pitää myös näistä mehevistä, kasviksista tehdyistä lasagneista:

tomaatti-mascarponelasagne

Tomaatti-mozzarellalasagne

Punajuurilasagne

Punajuurilasagne

Kotiliesi.fi: Kasvis-vuohenjuustolasagne

X