Reseptit

Rapea salaatti

Rapea salaatti saa mukavaa purutuntumaa porkkanasta ja paahdetuista, makeista pähkinöistä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

paahdetut hasselpähkinät:

  • 150 g hasselpähkinöitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa ja sokeria

marinoitu punasipuli:

  • 2 punasipulia ohuina viipaleina
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus suolaa

punaherukka-hunajakastike

  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 150 g punaherukoita

Lisäksi:

  • 3 ruukkua erilaisia salaatteja (esim. romaine, frisee, lollo rosso)
  • 4 porkkanaa

Valmistusohje

 

1. Paahda pähkinöitä paistinpannulla keskilämmöllä välillä sekoitellen kunnes ne saavat hieman väriä Lisää pannulle oliiviöljy, hunaja ja ripaus suolaa sekä sokeria. Sekoittele hetki ja kaada pähkinät esim. leivinpaperille jäähtymään.

2. Marinoi punasipulit sekoittamalla marinadin ainekset kulhossa ja kääntelemällä joukkoon viipaloidut sipulit. Jätä tekeytymään noin 15 minuutiksi.

3. Mittaa kulhoon kaikki salaattikastikkeen ainekset öljyä ja herukoita lukuunottamatta ja sekoita. Lisää sitten öljy ohuena nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekota viimeiseksi joukkoon herukat.

4. Kokoa salaatti. Revi laakeaan kulhoon salaatit ja suikaloi porkkanoista ohuita suikaleita esim. kuorimaveitsellä. Ripottele päälle marinoidut punasipulit ja paahdetut hasselpähkinät. Viimeistele salaatinkastikkeella ja tarjoile heti.

X