
Suppilovahverosalaatti
Suppilovahveroistakin voi tehdä sienisalaattia. Piparjuurella maustettu suppilovahverosalaatti on paras kumppani rapealle perunaröstille. Tämä salaatti tehdään ruokatoimittaja ja sienineuvoja Anu Braskin ohjeella.
Ainekset
Suppilovahverosalaatti
- 2 l (n. 500 g) suppilovahveroita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 punasipuli
- 1 dl (kruunu)tilliä
- 1.2 rkl raastettua piparjuurta
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl roseepippureita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
Valmistusohje
Suppilovahverosalaatti tehdään helposti näin:
1. Puhdista ja hienonna sienet. Laita ne kuivalle pannulle ja kuumenna, kunnes sienistä irtoava neste keittyy kokoon. Lisää öljy ja ruskista sienet kevyesti. Purista sitruunamehu sienille ja keitä, kunnes mehu imeytyy sieniin. Siirrä sienet kulhoon jäähtymään.
2. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita ne sienien kanssa. Lisää piparjuuriraaste, suola ja pippurit.
3. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, kuohkeuta ranskankerma vatkaamalla toisessa kulhossa. Sekoita molemmat kermat jäähtyneeseen sieniseokseen. Tarjoa suppilovahverosalaatti hapankaali-perunaröstin kera.
Katso myös: Suppilovahveroresepti x 21: näihin ihaniin ruokiin upotat runsaan sienisaaliin
Katso myös Kotiliesi.fi: Sienisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous