Reseptit

Suppilovahverosalaatti

Suppilovahveroistakin voi tehdä sienisalaattia. Piparjuurella maustettu suppilovahverosalaatti on paras kumppani rapealle perunaröstille. Tämä salaatti tehdään ruokatoimittaja ja sienineuvoja Anu Braskin ohjeella.

Teksti:
Anu Brask
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suppilovahverosalaatti

  • 2 l (n. 500 g) suppilovahveroita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 punasipuli
  • 1 dl (kruunu)tilliä
  • 1-2 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl roseepippureita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa

Valmistusohje

Suppilovahverosalaatti tehdään helposti näin:

1. Puhdista ja hienonna sienet. Laita ne kuivalle pannulle ja kuumenna, kunnes sienistä irtoava neste keittyy kokoon. Lisää öljy ja ruskista sienet kevyesti. Purista sitruunamehu sienille ja keitä, kunnes mehu imeytyy sieniin. Siirrä sienet kulhoon jäähtymään.

2. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita ne sienien kanssa. Lisää piparjuuriraaste, suola ja pippurit.

3. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, kuohkeuta ranskankerma vatkaamalla toisessa kulhossa. Sekoita molemmat kermat jäähtyneeseen sieniseokseen. Tarjoa suppilovahverosalaatti hapankaali-perunaröstin kera.

Katso myös: Suppilovahveroresepti x 21: näihin ihaniin ruokiin upotat runsaan sienisaaliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Sienisalaatti

X