Reseptit

Täytetyt minijuustomuffinit

2.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl vahvaa juustoraastetta (esim Västerbotten-juustoa)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g pehmeää voita
1 pieni muna
1 1/2 dl maitoa

Väliin

pehmeää sinihomejuustoa
tilkka kermaa

koristeeksi

viikunalohkoja
(tuoreita marjoja)

Valmistusohje

Minikokoisten juustomuffinien täytteenä on sinihomejuustotahnaa.

1. Sekoita juustoraaste ja kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan pehmeä voi. Sekoita muna ja maito taikinaan.

2. Jaa taikina voidellun minimuffinivuoan koloihin. Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

3. Notkista sinihomejuusto kermalla. Halkaise muffinit ja pursota tai lusikoi juustotahna muffinien pohjien päälle, nosta päälle kansipalat. Koristele cocktailtikkuihin pistetyillä viikunalohkoilla.

Laseissa helmeilee pehmeäkuplainen saksalainen Barth Riesling Brut, 19,98 e. Kuiva ja ryhdikäs Barth sopii paitsi aperitiiviksi myös ruokapöytään, kun tarjolla on kala- tai äyriäisruokaa.

Lisää suolaisia muffineita:

Juustomuffinit
Tomaattimuffinit
Vuohenjuusto-yrttimuffinit
Kotiliesi.fi: Pekoni-cheddarmuffinit