Reseptit

Täytetyt munasämpylät

Mehevä sämpylä sulkee sisälleen melkein koko aamiaisen: pekonia, pinaattia ja kananmunan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetyt munasämpylät

  • 4 pyöreää sämpylää
  • 1/2 pkt pekonia suikaleina
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 4 pientä kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Täytetyt munasämpylät tehdään helposti näin:

1. Laita pekonisuikaleet paistumaan kuumenevalle pannulle. Lisää ruskistuneiden pekonien joukkoon hienonnettu sipuli ja paista minuutin verran. Lisää sitten pinaatti, sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.

2. Leikkaa sämpylöiden pinnalta viipale pois ja koverra sisusta hieman.

3. Lusikoi sämpylöihin pekoniseosta, riko päälle kananmunat ja ripottele pinnalle juustoraaste.

4. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia ja herkuttele. Täytetyt munasämpylät maistuvat viikonloppuaamiaisella ta brunsseilla.

Katso lisää aamaisherkkuja:

Kananmunatoast, Ruoka.fi

Paahtoleipää pavuilla, pekonilla ja kananmunalla, Ruoka.fi

Uppomunaleivät, Kotiliesi.fi

X