tomaatti-mozzarellapiirakka
Reseptit

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Tomaatti-mozzarella viimeistelee viikonlopun herkutteluhetket. Nauti hyvällä omalla tunnolla!
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohjataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl Kylmää vettä

Täyte

  • 2 rkl Dijonin sinappia
  • 1–2 dl raastettua parmesaania
  • 8 luumutomaattia
  • 300 g mozzarellaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sekoita pohjataikinan ainekset keskenään joko monitoimikoneessa tai käsin nyppimällä. Painele taikina vuokaan ja anna pohjan levätä kylmässä noin tunti. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Sivele esipaistettu piirakkapohja sinapilla ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet piirakkapohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteessa 20–30 minuuttia.

3. Sekoita basilika öljyyn sauva- tai tehosekoittimella. Mausta öljy suolalla ja pippurilla (sekä halutessasi valkosipulinkynnellä). Pirskottele öljyä tarjoiluvaiheessa piirakan päälle.

X