Reseptit

Tomaattikeitto intialaisittain

Intialaisen tomaattikeiton salaisuus on rikkaassa maustamisessa. Keittoa ei välttämättä tarvitse enää kuumentaa soseuttamisen jälkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl mietoa intialaista currytahnaa
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl vettä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 nippu korianteria
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi

  • tofua

Valmistusohje

◆ Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää inkivääri, juustokumina, kurkuma ja currytahna. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tomaattisäilykkeet ja vesi. Murenna sekaan kasvisliemikuutiot. Hauduta 15 minuuttia. Lisää kookosmaito ja korianteri varsineen. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

◆ Kaada keitto monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi. Kaada keitto kulhoihin ja tarjoa tofun sekä leivän kanssa.

Lisää lämpimän mausteisia keittoja:

tulinen tomaattikeitto intialaisittain

Tulinen tomaattikeitto intialaisittain

intialainen linssikeitto

Intialainen linssikeitto

tomaattikeitto

Tomaattikeitto

Kotiliesi.fi: Mausteinen tomaattikeitto

X