Reseptit

Tulinen tomaattikeitto intialaisittain

Tulinen tomaattikeitto on saanut vaikutteensa Intiasta. Sen tulisuutta voi säädellä oman chilitoleranssin mukaan.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl currytahnaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • (1–2 rkl vehnäjauhoja)
  • 1 rkl sokeria
  • 0.5 l vettä
  • 1 dl kasvisfondia
  • 3 prk (yht.1,2 kg) säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja
  • suolaa

Lisäksi:

  • turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili.

2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää öljyyn korianterinsiemenet, chili- ja valkosipulisilppu sekä currytahna. Kääntele mausteita öljyssä hetken aikaa. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua läpikuultaviksi.

3. Lisää kattilaan tomaattipyree, sokeri (ja vehnäjauhot). Sekoita hyvin.

4. Lisää vesi, kasvisfondi ja tomaattisäilykkeet. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä tunnin ajan. Sekoittele aina välillä, sillä tomaattikeitto palaa herkästi pohjaan. Tarkista suolaisuus.

5. Tarjoa keiton kanssa maustamatonta jogurttia.

Lisää tomaattikeittojen reseptejä:

Tomaatti-inkiväärikeitto
Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto
Uunissa paahtunut tomaattikeitto

Kotiliesi.fi: Nopea tomaattikeitto

X