Reseptit

Uunijuuressalaatti ja pähkinäkastike

3.10.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN/OTAVAMEDIA

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Herkullinen syyssalaatti valmistetaan paahdetuista juureksista. Kypsien juuresten joukkoon lisätyt granaattiomenan siemenet tuovat pirskahtelevaa makeutta.

Ainekset

Uunijuuressalaatti:

500 g myskikurpitsaa
500 g punajuuria
5 pientä porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Pähkinäkastike:

1/2 dl makeuttamatonta sileää maapähkinävoita
1/2 dl omenatäysmehua
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta

Lisäksi:

1 dl granaattiomenan siemeniä
5 dl babypinaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

2. Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Pese porkkanat, kuori tarvittaessa, leikkaa porkkanat tikuiksi.

3. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita öljy, hunaja ja suola keskenään ja valuta kasvisten päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä.

4. Sillä aikaa kun kasvikset kypsyvät, valmista pähkinäkastike. Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista purkkia voimakkaasti, kunnes kastike on tasaista.

5. Nosta kypsät kasvikset laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle granaattiomenan siemeniä ja huuhdottuja babypinaatinlehtiä. Valuta päälle pähkinäkastiketta.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme