Reseptit

Uunikrepit

Ranskalaistyyliset uunikrepit sopivat täydellisesti brunssille. Täytteitä on helppo varioida maun ja jääkaapin sisällön mukaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kreppitaikina

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl ohrajauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • voita paistamiseen

Täytteet

  • 80 g pinaattia
  • 1 rkl voita
  • 4-6 viipaletta pekonia
  • 4-6 kananmunaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • gruyerejuustoa raastettuna

Valmistusohje

Uunikrepit tehdään helposti näin:

1. Sekoita kreppitaikinaa varten ensin maito ja kananmunat kulhossa. Lisää loput ainekset, sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

2. Paista taikinasta isolla paistinpannulla kuumassa voissa isoja kreppejä, taikinasta tulee 5–6 kreppiä.

3. Lisää pannulle lopuksi vielä 1 rkl voita ja kuullota pinaatti nopeasti.

4. Nosta krepit yksi kerrallaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille täytettäväksi. Tee krepin keskelle pesä kananmunalle pinaatista ja pekoniviipaleesta. Riko sitten keskelle kananmuna, mausta kananmuna ripauksella suolaa ja mustapippuria. Taittele krepin reunat täytteen päälle siten, että ne näkyvät vielä keskeltä. Ripottele pinnalle juustoraaste.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, niin että kananmuna kypsyy.

6. Nosta täytetyt uunikrepit lautasille ja tarjoa lämpiminä.

Katso myös: Gratinoidut letut

Katso myös Kotiliesi.fi/ruoka: Lettutaikina ilman paakkuja? Muista nämä 6 asiaa

X