Reseptit

Gratinoidut letut

31.7.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Letut maistuvat myös suolaisilla täytteillä. Juustolla kuorrutetut letut sopivat lounaaksi ja salaatin kera kesäiseksi iltapalaksi vaikkapa saunan jälkeen.

Ainekset

Lettutaikina:

4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 pientä kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä
öljyä paistamiseen

Täyte:

1 pkt pekonia
400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
kourallinen tuoretta basilikaa

Pinnalle:

150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paista taikinasta 4–6 isoa räiskälettä.

2. Suikaloi pekoni ja laita se paistinpannulle ruskistumaan. Kun pekoni on saanut väriä, lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää sitten tomaattimurska, savupaprika, suola, mustapippuri, sokeri ja basilika. Sekoita ja hauduta muutaman minuutin ajan.

3. Lusikoi täytettä räiskäleiden keskelle ja kääri räiskäleet rullalle. Nosta ne vieriviereen uunivuokaan.

4. Jos täytettä jäi vielä yli, levitä se rullien päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

5. Tarkoile raikkaan salaatin kera.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme