Reseptit

Gratinoidut letut

Letut maistuvat myös suolaisilla täytteillä. Juustolla kuorrutetut letut sopivat lounaaksi ja salaatin kera kesäiseksi iltapalaksi vaikkapa saunan jälkeen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lettutaikina:

  • 4 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 pientä kananmunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • öljyä paistamiseen

Täyte:

  • 1 pkt pekonia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Pinnalle:

  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paista taikinasta 4–6 isoa räiskälettä.

2. Suikaloi pekoni ja laita se paistinpannulle ruskistumaan. Kun pekoni on saanut väriä, lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää sitten tomaattimurska, savupaprika, suola, mustapippuri, sokeri ja basilika. Sekoita ja hauduta muutaman minuutin ajan.

3. Lusikoi täytettä räiskäleiden keskelle ja kääri räiskäleet rullalle. Nosta ne vieriviereen uunivuokaan.

4. Jos täytettä jäi vielä yli, levitä se rullien päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

5. Tarkoile raikkaan salaatin kera.

X