Reseptit

Uunitofua ja paahdettuja porkkanoita appelsiinikastikkeessa

26.1.2020 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Uunissa paahdettu tofu saa seurakseen makeiksi paahtuneita porkkanoita ja palsternakkaa. Kun kasvikset marinoi vasta kypsinä, appelsiinikastikkeen maku säilyy terävän raikkaana ja appelsiinin vitamiinit tallella.

Ainekset

Uunitofu ja paahdetut juurekset:

600 g porkkanoita
2 palsternakkaa
1 pkt (300 g) marinoitua tofua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl fariinisokeria tai intiaanisokeria
2 rkl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
1 sitruuna

Appelsiinikastike:

1/2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 pieni murskattu valkosipulinkynsi
ripaus suolaa

Tarjoiluun:

1 dl kivettömiä oliiveja
1 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, kirveliä, rakuunaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat ja punasipuli. Viipaloi tofu. Levitä ainekset uunipellille leivinpaperin päälle.

5. Murskaa pistaasipähkinät veitsellä pieneksi rouheeksi. Pyörittele kalafileet pähkinämurskassa.

2. Lisää päälle oliiviöljy, fariinisokeri, seesaminsiemenet ja suola. Pese sitruuna, leikkaa viipaleiksi ja sekoita kasvisten joukkoon.

3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia kasvisten koosta riippuen. Jos haluat kasviksille ruskean pinnan, nosta kasvikset hetkeksi grillivastuksen alle.

4. Sekoita appelsiinikastikkeen ainekset kulhossa ja pirskottele kypsien kasvisten ja tofun päälle. Lisää joukkoon oliivit ja hienonnetut yrtit. Mausta tarvittaessa sormisuolalla.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme