950200-yrttiset-ruusukaalit.jpg
Reseptit

Yrteissä haudutetut ruusukaalit

Ruusukaalit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, valkuaisaineita ja rautaa, Ne sopivat hyvin liharuokien kanssa syötäväksi.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g ruusukaaleja
  • 2 dl vettä
  • 2 tl öljyä
  • 1 dl silputtuja yrttejä (basilikaa, salviaa, kirveliä)
  • 1 tl sormisuolaa
  • vastarouhittua mustapippuria
  • 30 g parmesaanilastuja

Valmistusohje

Ruusukaalit eli brysselinkaali on nimensä mukaisesti kotoisin Belgiasta. Ruusukaaleissa on on runsaasti C-vitamiinia, valkuaisaineita ja rautaa ja energiaa vain
24 kcal/100 g. Ruusukaalit maistuvat hyvin liharuokien, kuten lampaan, lisäkkeenä ja sopivat mainiosti myös keventäjän joulupöytään.

1. Leikkaa kaaleista kannat pois. Irrota uloimmat lehdet ja leikkaa tiivis ydin kahteen-kolmeen osaan. Nosta kaalit pannulle, lisää pari desilitraa vettä, peitä kannella ja anna kiehua.
2. Valuta pehmeät kaalit ja huuhtele kylmällä vedellä. Pyyhi pannu kuivaksi ja mittaa öljy pannulle. Lisää yrtit ja paista keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää ruusukaalit ja mausteet. Paista kaaleja noin 10 minuuttia, kaada ruusukaalit tarjoiluastiaan ja vuole pinnalle parmesaania.

X