Mitä tänään ruoaksi?

Rapeilla bataattiranskalaisilla kelpaa herkutella myös arkena

Kukapa voisi vastustaa rapsakoita ranskalaisia? Makeasta bataatista valmistettuna ne ovat herkkua, jotka maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Paula Kukkonen

Bataattiranskalaiset_1

Bataattiranskalaiset valmistuvat terveellisti ja helposti uunissa. Rapea lopputulos syntyy, kun tikuiksi leikatut bataatit käännellään ennen paahtamista maissitärkkelyksessä ja levitetään uunipellille riittävän väljästi. Mikäli kaikki eivät mahdu uuniin yhdellä kerralla, voi ne paahtaa mainiosti myös kahdessa erässä.

Makeaksi paahtuneiden bataattiranskalaiset maistuvat valkosipulisen aiolin kanssa, joka päihittää kaupan valmismajoneesit mennen tullen. Kotitekoisen majoneesin valmistusta on turha arastella. Kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä syntyy vastustamaton lopputulos lähes takuuvarmasti parissa minuutissa.

Parhaat herkut valmistuvat bataatista:

couscous ja bataattilohkot

Couscous ja bataattilohkot

tapenade-broielria ja bataattipyreetä

Tapenade-broileria ja bataattipyreetä

punajuuri-bataattisalaatti

Punajuuri-bataattisalaatti

Kotiliesi.fi: Täytetyt uunibataatit

X