Reseptit

Bataattipyörykät

1.7.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 keskikokoinen bataatti
4 jauhoista perunaa
2 rkl voita
1 rkl korppujauhoja
2 keltuaista
tilkka siirappia
raastettua muskottia
suolaa

Kuorrutukseen

vehnäjauhoja
2 valkuaista
korppujauhoja

Kypsennykseen

5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää kuumaan soseeseen siirappi, suola ja voi. Anna jäähtyä.

2. Kun sose on täysin jäähtynyt, lisää keltuaiset. Pane syvälle lautaselle desi vehnäjauhoja, sekoita toisella lautasella valkuaisten rakenne rikki ja pane desi korppujauhoja kolmannelle lautaselle.

3. Muotoile kostutetuin käsin bataattimassasta palleroita. Kieritä ne kahden lusikan avulla ensin vehnäjauhoissa, sitten valkuaisissa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna palleroiden kuivahtaa hetki.

4. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta valkoisella leipäpalasella. Kun leipä alkaa reippaasti ruskistua, mutta ei heti kärähdä, öljy on sopivan kuumaa. Kypsennä öljyssä kerralla 3–4 palleroa ja nosta hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi