Bataattipyörykät
Kasvispullat ovat maittava ateria. Pyörykät valmistuvat hyvin myös makeahkosta bataatista.
Ainekset
- 1 keskikokoinen bataatti
- 4 jauhoista perunaa
- 2 rkl voita
- 1 rkl korppujauhoja
- 2 keltuaista
- tilkka siirappia
- raastettua muskottia
- suolaa
Kuorrutukseen
- vehnäjauhoja
- 2 valkuaista
- korppujauhoja
Kypsennykseen
- 5 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää kuumaan soseeseen siirappi, suola ja voi. Anna jäähtyä.
2. Kun sose on täysin jäähtynyt, lisää keltuaiset. Pane syvälle lautaselle desi vehnäjauhoja, sekoita toisella lautasella valkuaisten rakenne rikki ja pane desi korppujauhoja kolmannelle lautaselle.
3. Muotoile kostutetuin käsin bataattimassasta palleroita. Kieritä ne kahden lusikan avulla ensin vehnäjauhoissa, sitten valkuaisissa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna palleroiden kuivahtaa hetki.
4. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta valkoisella leipäpalasella. Kun leipä alkaa reippaasti ruskistua, mutta ei heti kärähdä, öljy on sopivan kuumaa. Kypsennä öljyssä kerralla 3–4 palleroa ja nosta hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.
Kommentit
Sama mulla, harmi etten lukenut sun kommenttia niin en olis edes yrittänyt. Nyt teen bataattilättyjä tosta soseesta
Kommentit
Tuli niin löysää massaa, että pyöryköiden muotoilu oli taidetta.
Juu ei kyllä onnistunu, koko taikina lensi roskiin vaikka kuinka yritin pelastaa… täytyy löytää toinen resepti
Sama mulla, harmi etten lukenut sun kommenttia niin en olis edes yrittänyt. Nyt teen bataattilättyjä tosta soseesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous