Terveys

Etkö saa levitettyä aurinkorasvaa selkään? Ota käyttöön nämä 6 vinkkiä!

Aurinkorasvan levittäminen omaan selkään ei ole maailman helpointa hommaa. Näiden kätevien niksien joukosta löydät varmasti sopivan tavan, jonka avulla selviät tehtävästä alta aikayksikön.

Teksti:
Kati Jalagin
Kuvat:
iStock

Aurinkovoiteen levittäminen selkään voi olla hankalaa omin käsin. Homma hoituu sutjakasti erilaisin apuvälinein.

Aurinkorasvan levittäminen omaan selkään ei ole maailman helpointa hommaa. Näiden kätevien niksien joukosta löydät varmasti sopivan tavan, jonka avulla selviät tehtävästä alta aikayksikön.

Aurinkorasvan levittäminen selkään voi olla kinkkistä hommaa. Erityisesti selän yläosa, lapaluiden välinen alue ja ristiselkä ovat alueita, jonne omat kädet eivät välttämättä ylety.

Kokosimme yhteen kuusi erilaista tapaa, joiden avulla saat levitettyä aurinkorasvan kätevästi omin avuin.

Lue myös Anna.fi: Kasvojen aurinkosuojauksessa unohtuu usein yksi tärkeä alue – näin valitset aurinkovoiteen kasvoille ja suojaat ihosi vanhentavilta UV-säteiltä

1. Käytä kodin keittiöstä löytyvää apuvälinettä

Jotta yletyt levittämään aurinkorasvaa selän kaikkiin kohtiin, saatat tarvita jotain kättä pidempää. Helpoiten löydät rasvan levittämiseen sopivan apuvälineen keittiön laatikosta.

Lähes kaikista kodeista löytyy puinen tai muovinen paistinlasta. Laita aurinkovoidetta lastan päätyyn ja levitä voide sen avulla selkääsi. Jos selkään jää paljon ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen lastalla, jonka ympärille olet kääräissyt talouspaperia.

Silikoninen taikinannuolija on myös koettu hyväksi apuvälineeksi aurinkorasvan levitykseen. Paistinlasta ja taikinannuolija ovat kevyitä apuvälineitä, jotka voi myös pakata mukaan ulkomaanreissulle. Niiden puhdistaminen onnistuu helposti tiskaamalla.

Jos suuntaat kodissasi eteisen puolelle, voit myös käyttää kenkälusikkaa apunasi rasvan levityksessä.

2. Käytä apunasi maalausvälinettä

Jotkut vannovat patterin maalaamiseen tarkoitetun pensselin nimeen. Tässä apuvälineessä on pitkä varsi ja juuri sopiva kulma, jotta selän kaikkein vaikeimpiinkin kohtiin ylettyy levittämään aurinkorasvaa. Pensseli on helppo pestä puhtaaksi vesihanan alla puhdistusaineen kera.

Toinen vaihtoehto on maalaamiseen tarkoitettu pieni vaahtomuovitela. Sen avulla levität rasvan selkääsi vain muutamalla vedolla.

Jos käytät maalausvälineitä aurinkorasvan levitykseen, varmistathan, että ne ovat täysin puhtaita eivätkä sisällä maalinjämiä tai tärpättiä. Voit halutessasi ostaa uuden pensselin kaupasta ja käyttää sitä ainoastaan aurinkorasvan levitykseen, jotta et vahingossakaan levitä ihollesi myrkyllisiä maalausaineita.

3. Ota apuun pesuharja ja kiinnitä siihen rasvan levitin

Kaiva kylpyhuoneen kaapista esiin pitkävartinen selän pesuharja tai saunaharja. Saat selän pesuharjasta aurinkovoiteen levityshanskan, kun laitat levityskintaan harjan päälle. Levityskintaita käytetään esimerkiksi itseruskettavan voiteen levitykseen, ja niitä voi hankkia nettikaupoista. Kiinnitä levityshanska harjaan kuminauhalla.

Voit laittaa selkäharjan päähän vaihtoehtoisesti ohuen puuvillakäsineen, johon levität rasvaa. Käsine on helppo pestä käytön jälkeen pyykinpesukoneessa. Poista käsineestä ylimääräinen rasva ennen pesua esimerkiksi talouspaperilla.

Yhtenä kikkana on kietoa varrellisen sauna- tai selkäharjan ympärille pehmeä rätti ja laittaa sen päälle muovipussi, jonka saat pysymään paikoillaan kumilenkin tai hiuslenkin avulla. Laita rasvaa muovipussin päälle ja hiero rasva selkään.

Selkäharja on oiva apuväline aurinkorasvan levitykseen.
Hyödynnä selkäharjaa aurinkorasvan levitykseen. © iStock

4. Turvaudu keittiöpyyhkeeseen tai tuorekelmuun

Nämä apuvälineet löytyvät myös mitä luultavimmin keittiöstäsi. Etsi käsiisi puhdas ja pitkähkö keittiöpyyhe, jonka voi huoletta uhrata aurinkovoiteen levitykseen. Kastele pyyhe ja purista siitä pois ylimääräinen vesi siten, että pyyhe jää kostean nihkeäksi.

Levitä pyyhkeen keskikohtaan aurinkorasvaa ja pyyhi rasva selkääsi pyyhkeen avulla samalla tavalla kuin kuivaisit selkäsi: hankaamalla pyyhettä edestakaisin sivulta toiselle.

Yhtenä levitysniksinä on tuorekelmun käyttö. Ota esiin rulla tuorekelmua, josta leikkaat noin metrin pituisen pätkän. Lisää rasvaa keskelle kelmua, ja ota käsilläsi kiinni kelmun molemmista päistä. Kuljeta kelmu selkäsi taakse ja hankaa selkääsi kelmulla samalla tavalla kuin kuivaisit selkäsi kylpypyyhkeellä.

5. Käytä apuna suihkuhuoneen seinää tai lattiaa

Jos kotisi kylpyhuoneessa on riittävästi lattiatilaa tai suihkuhuoneen seinä on sileä ja tasainen, tassuta kylpyhuoneeseen levittämään aurinkovoidetta selkääsi.

Levitä rasvaa suihkuhuoneen tai kylpyhuoneen suihkutilan seinään ja hinkkaa selkääsi seinää vasten. Tämä niksi on helppo toteuttaa, kunhan seinän materiaali soveltuu tähän tarkoitukseen ja siitä on helppo pestä rasva pois pesuaineella.

Hieman haastavammassa ja ketteryyttä vaativassa kikassa käytetään apuna leivinpaperia. Mittaa leivinpaperista oman selkäsi kokoinen iso pala ja laita leivinpaperi lattialle. Jotta paperi pysyy paikallaan, voit teipata sen kiinni lattiaan maalarinteipillä. Laita tämän jälkeen aurinkovoidetta leivinpaperille. Käy selinmakuulle paperin päälle ja liikuta selkääsi lattialla, jotta voide levittyy selkääsi.

6. Hanki kaupasta voiteenlevittäjä

Jos haluat hankkia varta vasten voiteen levittämiseen tarkoitetun apuvälineen, suuntaa katseesi nettiin. Erilaisissa verkkokaupoissa tällaisesta apuvälineestä käytetään nimitystä rasvanlevitin, voiteenlevittäjä tai selkävoiteen applikaattori.

Voiteenlevittäjissä on pitkä varsi, jonka avulla aurinkorasva on helppo levittää selkään. Apuvälineiden hinta vaihtelee 9–22 euron välillä.

Lue myös Kotiliesi.fi: Etsitkö aurinkorasvaa, joka imeytyy nopeasti? Testasimme 4 voidetta ja löysimme yhden lähes täydellisen

X