Ihmiset

Näin Vanessa Kurri, Aki Linnanahde ja muut julkkikset juhlivat ylioppilaitaan – katso kuvat juhlista ja Suomi-kuvaa nostattavasta voltista

Valkolakkeja on taas jaettu ja monissa kodissa juhlittu ylioppilasta. Muun muassa nämä julkisuudesta tutut juhlivat viikonloppuna lapsiaan.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
Suvi Elo, Suvi Laine, Tiia Ahjotuli

Juha Itkosen, Vanessa Kurrin ja Aki Linnanahteen perheissä vietettiin viikonloppuna ylioppilasjuhlia.

Valkolakkeja on taas jaettu ja monissa kodissa juhlittu ylioppilasta. Muun muassa nämä julkisuudesta tutut juhlivat viikonloppuna lapsiaan.

Ylioppilaaksi kirjoittaminen on historiassa ollut harvinaista herkkua. 1850-luvulla ylioppilaita tuli vuodessa noin sata, ja vielä vuonna 1940 vain nelisen tuhatta. Sen jälkeen määrät kasvoivat voimakkaasti. 2000-luvulle tultaessa jo puolet ikäluokasta eli noin 35 000 kokelasta kirjoitti ylioppilaaksi.

Tänä keväänä valkoisen lakin sai 24 800 uutta ylioppilasta. Tutkinnon suorittamisen yleistyminen ei kuitenkaan ole himmentänyt saavutuksen sädekehää, vaan tuore ylioppilas saa lähes järjestään komeat juhlat kunniakseen. Myös moni julkisuudesta tuttu suomalainen vietti viikonloppuna lapsensa ylioppilasjuhlia.

Juha Itkonen

Kirjailija Juha Itkonen onnittelee Instagram-tilillään Jalo-poikaansa ja kaikkia muita uusia ylioppilaita. Toivotuksen oheen Juha on liittänyt iloisen kuvan, jossa hän poseeraa tuoreen ylioppilaan rinnalla ilmapallokoristeet taustanaan.

– Esikoinen, reissukaveri, ylioppilas. Joskus kauan sitten nuorena isänä kuvittelin esitteleväni maailmaa hänelle mutta se meneekin vähintään yhtä lailla toisinpäin. Ihanaa kun on nuori aikuinen elämässä, Juha kirjoittaa päivityksessään.

Juha on kertonut lämpimistä väleistään poikansa kanssa, kaksikon yhteisistä reissuista ja esikoisen kotoa muuton herättämistä tunnelmistaan Annan haastattelussa aiemmin tänä keväänä.

– Tämä [pojan muutto] tapahtui vähän yllättäen ja aiemmin kuin olin ajatellut. Ensireaktioni oli, että joko nyt! Olisin halunnut pitää Jalon lähelläni varsinkin ylioppilaskirjoitusten ajan, Juha kertoo Annalle.

Mikko Ahti

– Olet tunnollinen, määrätietoinen, ahkera, ujo, välillä arka, mutta silti rohkea, aina ajoissa joka paikassa, kovapäinen ja temperamenttinenkin, positiivinen ja eteenpäin katsova, näin kuvailee Instagram-tilillään tanssija Mikko Ahti tytärtään Linnèaa, joka sai valkolakkinsa lauantaina.

Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta tuttu tanssiopettaja mainitsee päivityksessään, että päivitys toimii samalla juhlapuheena, joka juhlissa jäi pitämättä:

– Pappan puhe tuli tänne kun juhlissa ei olisi kyennyt ja kirjoittaessakin pieniä haasteita.

Hieno päivä, elämä edessä, hän kiteyttää juhlapäivän tunnelmat.

Lue myös: ”Apua, miten upee”, huudahtaa Krisse Salminen nähdessään itsensä peilistä – tukka on samanlainen kuin ylioppilaskuvissa

Vanessa Kurri

Vanessa Kurrin tytär Alissa juhli valkolakkiaan merellisissä maisemissa. Ylpeä äiti päivittää Instagram-tilillään lapsensa saavutuksesta seuraavasti:

– Eilen juhlittiin Alissaa. Ihana päivä kauniissa säässä lähimpien seurassa. Onnea kaikille uusille ylioppilaille, valmistuneille ja koulunsa päättäneille.

Alissa on yksi Vanessan ja ex-jääkiekkoilija Jari Kurrin neljästä lapsesta.

Aki Linnanahde

Myös toimittaja ja juontaja Aki Linnanahteen perheessä juhlittiin lauantaina ylioppilasta. Tytär Ada sai valkolakin, josta ylpeä isä kertoo Instagram-tilillään.

– Tänään juhlitaan! Paljon onnea myös kaikille muille koulunsa päättäneille ja valmistuneille, kuuluu lyhyt ja ytimekäs kuvateksti otokselle, jossa isä poseeraa tyttärensä vierellä.

Jenny Lehtinen

Radiotoimittaja ja mediapersoona Jenny Lehtisen keskimmäinen poika sai valkolakkinsa lauantaina, ja millä tavalla!

Jenny jakaa Instagram-tilillään videon poikansa lakituksesta ja tämän huikeasta tavasta tuulettaa: tuore ylioppilas leiskauttaa todistuksen saatuaan takaperinvoltin.

Päivityksessä Jenny kertoo, että voltti tunnetaan nyt peräti Japanissa saakka:

– Voltti tallentui paremmin japanilaisen kuvausryhmän videolle. Olivat kuvaamassa jotain brändivideota Suomesta. Kotimatkalla lakituksesta saatiin puhelu, saisiko kyseistä pätkää käyttää videossa.

Jenny jatkaa lainaamalla juontaja Marja Hintikan kommenttia tapahtuneesta:

– Ihan hyvin vedetty, kun samana päivänä sai Yo-lakin ja brändäsi Suomen Japanissa!

Katso volttivideo klikkaamalla alta:

Lue myös Kotiliesi.fi: Ylioppilaslakki – 10 yllättävää faktaa ylioppilaiden juhlapäähineestä

Krisse Salminen

Näyttelijä Krisse Salmisen poika Eelis juhli ylioppilaslakkiaan lauantaina. Äiti jakoi Instagram-tilillään kuvan tuoreesta ylioppilaasta sekä kauniista ylioppilasruusukimpusta.

– Mun pienen Eeliksen ylppärit eilen. Kiitos koko juhlaväki, oli täydellinen päivä!! kuuluu päivityksen teksti.

X