Bataattirieskat
Peruna on perinteinen rieskan raaka-aine, mutta vaihtelun vuoksi myös bataatti tuo taikinaan kivaa makua. Valmista vaikka välipalaksi!
Ainekset
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl bataattisosetta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 2 kananmunaa
- 4.5 dl täysjyväkaurajauhoja
voiteluun ja päälle:
- vettä
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kokeile bataattia rieskoihin. Täpäkkyyttä taikinaan antaa korianteri ja juustokumina. Päälle ripotellaan seesaminsiemeniä.
1. Yhdistä jogurtti, bataattisose, öljy, mausteet ja kananmunat.
2. Lisää jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Lisää vähän jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.
3. Lusikoi taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele nokareet litteiksi. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
4. Paista rieskat kauniin värisiksi 250-asteisen uunin ylätasolla noin 10–15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous