Reseptit

Bataattirieskat

6.8.2012 Teksti: Elina Jyväs

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Peruna on perinteinen rieskan raaka-aine, mutta vaihtelun vuoksi myös bataatti tuo taikinaan kivaa makua. Valmista vaikka välipalaksi!

Ainekset

2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl bataattisosetta
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 kananmunaa
4.5 dl täysjyväkaurajauhoja

voiteluun ja päälle:

vettä
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kokeile bataattia rieskoihin. Täpäkkyyttä taikinaan antaa korianteri ja juustokumina. Päälle ripotellaan seesaminsiemeniä.

1. Yhdistä jogurtti, bataattisose, öljy, mausteet ja kananmunat.

2. Lisää jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Lisää vähän jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.

3. Lusikoi taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele nokareet litteiksi. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista rieskat kauniin värisiksi 250-asteisen uunin ylätasolla noin 10–15 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme