Reseptit

Bataattiranskalaiset

27.7.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi uunissa. Paahda ranskiksia riittävän pitkään, jotta niistä tulee rapeita.

Ainekset

2 keskikokoista bataattia
2 rkl maizenaa tai ohrakasta
1–2 tl sormisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
(1/2 tl savupaprikajauhetta)
3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori bataatti halutessasi ja leikkaa se pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.

2. Pane bataatit kulhoon, lisää tärkkelys ja mausteet. Sekoita. Kääntele öljy joukkoon.

3. Levitä bataatit väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä ranskikset tarvittaessa kahdessa erässä. Paista ranskiksia 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Käännä ne lastalla ja kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.

Lisää ruokia trendikkäästä bataatista:

785137-bataattipyorykat.jpg

Bataattipyörykät

966710-bataattitikut.jpg

Mausteiset bataattitikut

805937-bataattirieskat2.jpg

Bataattirieskat

Kotiliesi.fi: Täytetyt uunibataatit

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme