Mansikka- tai minttupalat
Voit paistaa kaksi pohjalevyä ja kuorruttaa toisen mansikanmakuisella ja toisen mintunmakuisella päällysteellä.
Ainekset
Päälle
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1.5 dl sulatettua voita tai margariinia
- 1.5 dl maitoa
Mansikkapalojen kuorrutus
- 1 pkt (300 g) mansikanmakuista tomusokeria
- 0.5 dl vettä
- 0.5 dl sulatettua voita tai margariinia
- 1 rkl vaniljasokeria
Minttupalojen kuorrutus
- runsas 1/2 pkt (300 g) valkoista tomusokeria
- 1/2 dl minttulikööriä
- 1/2 dl sulatettua voita tai margariinia
- (vihreää karamelliväriä)
Pinnalle
- nonparelleja tai strösseleitä
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot vaahdon joukkoon vuorotellen sulatetun rasvan ja maidon kanssa. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.
Valitse mansikanmakuinen tai mintunmakuinen kuorrutus ja sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjalevyn päälle ja ripottele heti pinnalle nonparelleja tai strösseleitä. Anna kuorrutuksen kovettua ja leikkaa levy terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.
VIHJE:
Voit paistaa kaksi pohjalevyä ja kuorruttaa toisen mansikanmakuisella ja toisen mintunmakuisella päällysteellä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous