Reseptit

Kreikkalaiset lammaskepakot

Kreikkalaiset lammaskepakot nautitaan riisin ja tsasikin kera. Tsasiki-kastikkeeseen löydät ohjeen alhaalta olevasta reseptistä.

Teksti:
Elina Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl punaviiniä
  • 0.5 dl perunasosehiutaleita
  • 250 g lampaan jauhelihaa
  • 200 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl tuoretta persilijaa
  • 2 rkl tuoretta oreganoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kananmuna
  • 0.5 tl mineraalisuolaa
  • 10 puista grillitikkua

Valmistusohje

1. Turvota perunasosehiutaleita punaviinissä noin 5 minuuttia. Hienonna sillä välin tuoreet yrtit ja valkosipuli.

2. Lisää sekaan kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Muotoile lihamassasta 10 pitkulaista lihapullaa ja työnnä grillitikku niiden sisään. 4. Paista uunissa 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes kepakot ovat päältä ruskeita ja sisältä kypsiä.

Vinkki:

Tarjoile lammaskepakoiden kanssa oliiviviipaleilla maustettua riisiä ja tsatsiki-kastiketta. Helppo tsatsiki syntyy purkillisesta
ruuanvalmistusjogurttia, 1 dl kurkkuraastetta, 1 valkosipulinkynnestä, tuoreesta mintusta, suolasta ja pippurista.

X