Burgundinpata naudan etuselästä
Etuselästä tehty burgundinpata vie maullaan ja mehevyydellään kirkkaasti voiton paistista tehdystä versiosta. Etuselän lisäksi voit käyttää pataan myös naudan lapaa.
Ainekset
- 800 g naudan etuselkää
- 3 rkl voi-öljyseosta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 100 g possun savukylkeä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 porkkanaa
- 250 g herkkusieniä
- 4 dl punaviiniä
- 4 dl lihalientä
- suolaa, mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 rkl timjaminlehtiä
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi savukylki. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna puolet rasvasta paistinpannulla. Ruskista puolet lihasta ja savukyljestä. Ripottele lihapalojen päälle vähän vehnäjauhoja ruskistamisen lopulla. Siirrä lihat pataan ja ruskista loput lihat samaan tapaan.
3. Kuullota sipulit paistinpannulla öljytilkassa, lisää loppuvaiheessa pyree. Lisää seos lihojen joukkoon ja huuhtele pannu lihaliemellä. Kaada viini ja lihaliemi lihojen päälle. Lisää suolaa, pippuria ja laakerinlehdet. Kypsennä liedellä tai 150-asteisessa uunissa puolitoista tuntia.
4. Lisää pataan paloitellut porkkanat, puolitetut ja voissa nopeasti paistetut herkkusienet sekä timjaminlehdet. Kypsennä edelleen noin tunti.
5. Tarkista lihan kypsyys ja liemen mausteisuus. Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit
Tämä on jokasyksyinen must, jälkiruoaksi ranskalainen omenapiirakka 🙂
Kommentit
Tämä on jokasyksyinen must, jälkiruoaksi ranskalainen omenapiirakka 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous