8.5.2012

Burgundinpata naudan etuselästä

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

800 g naudan etuselkää
3 rkl voi-öljyseosta
1 rkl vehnäjauhoja
100 g possun savukylkeä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
2 porkkanaa
250 g herkkusieniä
4 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
suolaa, mustapippuria
2 laakerinlehteä
1 rkl timjaminlehtiä
persiljasilppua

Valmistusohje

Etuselästä tehty burgundinpata vie maullaan ja mehevyydellään kirkkaasti voiton paistista tehdystä versiosta. Etuselän lisäksi voit käyttää pataan myös naudan lapaa.

1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi savukylki. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna puolet rasvasta paistinpannulla. Ruskista puolet lihasta ja savukyljestä. Ripottele lihapalojen päälle vähän vehnäjauhoja ruskistamisen lopulla. Siirrä lihat pataan ja ruskista loput lihat samaan tapaan.

3. Kuullota sipulit paistinpannulla öljytilkassa, lisää loppuvaiheessa pyree. Lisää seos lihojen joukkoon ja huuhtele pannu lihaliemellä. Kaada viini ja lihaliemi lihojen päälle. Lisää suolaa, pippuria ja laakerinlehdet. Kypsennä liedellä tai 150-asteisessa uunissa puolitoista tuntia.

4. Lisää pataan paloitellut porkkanat, puolitetut ja voissa nopeasti paistetut herkkusienet sekä timjaminlehdet. Kypsennä edelleen noin tunti.

5. Tarkista lihan kypsyys ja liemen mausteisuus. Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit (1)

Tämä on jokasyksyinen must, jälkiruoaksi ranskalainen omenapiirakka 🙂




0



0

Tämä on jokasyksyinen must, jälkiruoaksi ranskalainen omenapiirakka 🙂




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi