Minipizzat
Kevään juhliin tarvitaan usein myös erityisruokavalioon sopivia herkkuja. Minipizzojen ohje on gluteeniton.
Ainekset
pohja:
- 2.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl psylliuminkuorijauhetta
- veitsenkärjellinen mineraalisuolaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta (lisäksi leipomiseen)
täyte:
- 3-4 rkl tomaattipyreetä
- pieni punasipuli
- 75 g herkkusieniä
- oreganoa
- basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 100 g mozzarellajuustoa (tarvittaessa laktoositonta)
- 2 dl voimakasta juustoraastetta
Valmistusohje
- Turvota psylliuminkuorta kädenlämpöisessä vedessä kymmenen minuuttia, lisää hiiva, sitten muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota peitettynä tunnin verran ja esikäsittele sillä välin täytteen ainekset: puhdista ja viipaloi herkkusienet, punasipuli, valkosipulinkynnet, tomaatit ja mozzarella.
- Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pikkuisia pullia, kohota niitä peitettynä ainakin 15 minuuttia ja litistä sitten pikku pizzapohjiksi.
- Voitele pohjat tomaattipyreellä, lisää niille sipulia ja herkkusientä tai valkosipulia ja kirsikkatomaattia.
- Ripottele päälle yrttejä, lisää herkkusienipohjille juustoraastetta sekä tomaattileiville mozzarellaa ja hiukan juustoraastetta.
- Paista 250 asteessa 5–10 minuuttia.
Vinkki: Jos et ole keliaakikko, voit valmistaa gluteenittoman pohjan sijaan myös tavallisen pizzapohjan ja poimia tästä vinkit täytteeseen ja esillepanoon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous