Reseptit

Bulgarialainen juusto-tomaattisalaatti

Bulgarialaisessa juusto-tomaattisalaatissa voit käyttää niin fetaa kuin sirene-juustoakin. Salaatin päälle voit halutessasi lisätä öljyä ja viinietiikkaa.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 200 g murennettua sirene-juustoa tai fetaa

Valmistusohje

Bulgarialaiseen juusto-tomaattisalaattiin käytetään bulgarialaista sirene-juustoa tai fetaa.

Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa kurkkusuikaleet paloiksi. Viipaloi tomaatit. Lohko sipuli pieniksi lohkoiksi.

Sekoita kurkut, tomaatit ja sipuli. Nosta sirene päälle komeaksi keoksi.

Kesällä ja syksyllä maukkaiden kasvisten aikaan ei muuta kastiketta tarvita kuin sirene, mutta talvella voi käyttää lisänä vähän öljyä ja viinietikkaa.

X